DR. XAVIER CASANOVA CANALS

TRAUMATOLOGIA I CIRUGIA ORTOPÈDICA

Núm de col·legiat 40.030

El Dr. Xavier Casanova Canals, fundador i director del grup ATLES, està especialitzat en la Cirurgia de l’extremitat superior (mà i espatlla) i en la Cirurgia del genoll.

La seva activitat quirúrgica es centra en el tractament de les lesions que afecten a l’espatlla, el colze i la mà-canell, mitjançant tant tècniques de cirurgia oberta convencional com tècniques artroscòpiques i de microcirurgia. També compta amb anys d’experiència en el tractament quirúrgic de lesions esportives de l’extremitat superior i del genoll com, per exemple, la reconstrucció de les lesions dels lligaments encreuats.

La seva formació mèdica va iniciar-se a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i a l’Hospital Germans Tries i Pujol (HUGTiP). Posteriorment, va especialitzar-se via MIR en Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica a l’Hospital de Bellvitge, període en el qual va participar en dues estades de formació en hospitals estrangers (Tampa General Hospital (TGH), Florida, Royal Infirmary of Edinburgh (RIE), Edinburgh).

A nivell acadèmic és Doctorat en Medicina i Cirurgia pel Departament d’Anatomia i Ciències Morfològiques de la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha participat com a ponent en diversos congressos nacionals i internacionals i també ha publicat articles a revistes científiques internacionals.

CIRUGIA ARTROSCÒPICA

Espatlla: reparació tendinosa, inestabilitat (luxacions).

Colze: epicondilitis, artrosi, rigideses, cossos lliures articulars.

Mà – canell: ganglions sinovials, fractures del canell, lesions lligamentoses, artrosi del polze.

Genoll: lesions meniscals, lesions del lligament creuat anterior, lesions condrals.

CIRUGIA CONVENCIONAL

Espatlla: inestabilitat, fractures, luxació acromi-clavicular.

Colze: epicondilitis/epitrocleitis, síndrome del túnel radial, fractures i luxacions, síndrome compartimental dinàmic de l’avantbraç, inestabilitats lligamentoses.

Mà – canell: síndrome del túnel carpià, problemes tendinosos de la mà, malaltia de Dupuytren, artrosi del polze, lesions lligamentoses, fractures.

Genoll: pròtesi de genoll primària, fractures.